30/04/2019

Prisustvovale smo prijemu predstavnika i predstavnica iz Sjeverne Makedonije u Gradskoj vijećnici

O AKTIVNOSTI

U petak, 26. travnja, prisustvovale smo prijemu sudionika i sudionica treninga i programa razmjene iz Sjeverne Makedonije u Gradskoj vijećnici. Program razmjene iskustva i znanja odvija se u sklopu projekta “Active CSOs - Improving the Macedonian CSOs active participation in decision – making process through the empowerment of grass – root CSOs”.

Projekt provode organizacija Arbeiter Samariter Bund e.V (ABS) iz Srbije i Zaklada za održivi gospodarski razvoj PREDA Plus iz Sjeverne Makedonije, a njegov je cilj osnaživanje lokalnih organizacija civilnog društva u Sjevernoj Makedoniji za sudjelovanje u procesima donošenja odluka i oblikovanja politika na lokalnoj i nacionalnoj razini. Projekt je usmjeren razvoju organizacijskih kapaciteta, osiguravanju mehanizama podrške za njihov održivi razvoj, međusobno umrežavanje i povećanje vidljivosti, a bavi se i podizanjem svijesti građana i građanki Sjeverne Makedonije o ulozi organizacija civilnog društva i njihove važnosti za zajednicu.

U projektu sudjeluju Udruga Žmergo, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Delta, a svaka je udruga ugostila jednog predstavnika ili predstavnicu iz različitih organizacija iz Sjeverne Makedonije. Osim njih, prijemnom sastanku su prisustvovali/e: predstavnik Gradske uprave Grada Rijeke, predstavnica Makedonskog kulturnog društva „Ilinden“ Rijeka i projektna menadžerica organizacije ABS. Cilj sastanka je bio razmjena informacija i iskustava svih predstavnika/ca, ali i njihovo umrežavanje i razmjena ideja o mogućnostima za daljnju suradnju. Predstavnici/ce iz Sjeverne Makedonije imali/e su priliku upoznati se s postojećim vezama Grada Rijeke i Sjeverne Makedonije, s radom riječkih udruga i radom ABS-a, a nama su prenijeli svoja iskustva i ideje za buduću suradnju.