10/03/2020

Održana konferencija o održivom razvoju za mlade "Ulična oaza - dijalog s mladima o urbanom prostoru"

O AKTIVNOSTI

U riječkom Ri Hubu u petak 6.3. održali smo konferenciju koja je označila početak našeg projekta "Ulična oaza - dijalog s mladima o urbanom prostoru". Cilj koferencije bio je približiti mladima pojam održivog razvoja te ih upoznati sa načinima interveniranja u javni prostor koji su u skladu s povezanim načelima.

Govornici na koferenciji bili su voditelj centra za istraživanje integralne održivosti i održivog razvoja pri insitutu “Ivo Pilar” Dražen Šimleša, ravnateljica Direkcije za razvoj, urbanizam i ekologiju grada Rijeke Eda Rumora, Renato Stanković iz Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam “Deltalab”, voditeljica sudioničkih programa EPK2020 Marija Katalinić i Nina Majcan iz udruge Urbani separe, te predstavnici Skateboard kluba Kvarner Michel Mesarić i Davor Jugovac.

U radioničkom dijelu konferencije srednjoškolci su, uz pomoć zaposlenika Grada Rijeke i EPK2020 započeli sa osmišljavanjem idejnih rješenja modifikacije urbanih prostora koja će se realizirati u nastavku projekta kroz još tri susreta tijekom ožujka.

Na konferenciji je sudjelovalo 33 učenika iz Prva Riječka Hrvatska gimnazija, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijekaa, Tehnička škola Rijeka, Medicinska škola u Rijeci, Ekonomska Škola Mije Mirkovića te Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, a projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 3 u području mladih a provodimo ga s partnerima Filmaktiv, u suradnji s Grad Rijeka, Rijeka 2020 i Savez udruga Molekula