20/01/2016

Započeli ovogodišnji Studiji o mladima za mlade

O AKTIVNOSTI

Od 14. – 17.siječnja 2016.g. održao se prvi modul šeste generacije polaznika/ca Studija o mladima, u Koprivnici gdje je 18 mladih, ambicioznih, svestranih, pametnih i kritički promišljajućih sudionika polako krenulo u avanturu rada s mladima u lokalnim zajednicama, a jedna od polaznica Studija je i predstavnica Delte.

Poželimo im uspješan nastavak rada J

ŠTO SU STUDIJI O MLADIMA ZA MLADE?

Studiji o mladima za mlade je edukacijski program namijenjen informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistica i aktivista. Program Studija o mladima za mlade teži:

  • potaknuti mlade na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije,
  • potaknuti sposobnost prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja,
  • potaknuti kritičko promišljanje pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene,
  • potaknuti konkretnu primjenu znanja u zajednici.

Studiji se sastoje od intenzivnog višemjesečnog edukacijskog programa utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje vještina i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni.

 

Ovo je šesta godina Studija, a do sada je sudjelovalo gotovo sto mladih polaznika/ca iz cijele Hrvatske.

 

Više o Studijima o mladima za mlade možete čitati: http://studiji.strikingly.com/