04/04/2019

Coffee bar za učenike i učenice u Gorskom kotru

O AKTIVNOSTI

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, održale smo coffee bar o volontiranju u Delnicama. Prisustvovalo je osam učenica i dva učenika iz dvije srednje škole s područja Primorsko – goranske županije: Željezničke tehničke škole Moravice i Srednje škole Delnice.

Kroz dvosatno druženje u ugodnoj i opuštenoj atmosferi učenici i učenice su razmjenjivali/e iskustva i mišljenja o interesima i motivaciji za volontiranje, znanjima i vještinama koje su stekli/e volontirajući i o izazovima s kojima se susreću. Nakon vođenih razgovora, facilitatorice su iznijele zaključke učeničkih rasprava. Završni dio radionice bio je posvećen upoznavanju učenika i učenica s mogućnostima međunarodnog volontiranja te razgovoru o njihovim interesima i motivaciji u tom kontekstu.

Coffee bar se proveo u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.