17/04/2018

Radionica za učenike Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju

O AKTIVNOSTI

Školski volonterski klub Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju vrlo je aktivno krenuo u školsku godinu 2017./2018. Iza sebe imaju već nekoliko uspješnih volonterskih akcija. Recimo, uključili su se u adventsku humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za lošinjane, u kojoj su uspješno napekli kolačiće i skupili preko 16 000 kuna!

Mi smo ovoj (već iskusnoj) ekipi održale radionicu o tome kako organizirati volontersku akciju. Radionici je prisustvovalo 17 učenica (od čega 2 učenika) te su imali prilike isprobati kako izgleda planiranje i početni dio organizacije volonterske akcije.

Učenike podržavaju i vode njihove koordinatorica Elena Busan i Sandra Jureković.

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.