06/12/2018

Radionica o volontiranju za učenike Srednje škola Andrije Ljudevita Adamića

O AKTIVNOSTI

04. prosinca 2018. održale smo radionicu o tome što je volontiranje, koji su motivi za volontiranje, gdje se može volontirati učenicima i učenicama prvog razreda Srednje škola Andrije Ljudevita Adamića. Radionici je prisustvovalo ukupno 15 učenika, a u realizaciji je pomogla naša volonterka Sara Sušanj.

Cilj radionice bio je, osim pružanja informacija i promišljanja o općim mjestima volontiranja, potaknuti učenike na sudjelovanje u školskom volonterskom klubu pod vodstvom Gorana Božića. Učenici Srednje škola Andrije Ljudevita Adamića tako već provode volonterske akcije u suradnji s Centrom za kulturu dijaloga: druže se s djecom slabijeg imovinskog statusa, a u subotu 8. prosinca 2018. idu zajedno u kino!

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.