13/04/2018

Radionica o organizaciji volonterske akcije u Srednjoj školi Andrije Ljudevita Adamića

O AKTIVNOSTI

U četvrtak, 12.04.2018.g., održale smo radionicu o tome kako organizirati volontersku akciju. Na radionici je sudjelovalo 19 učenika i učenica Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića.

Učenici su promišljali o problemima i potrebama u njihovoj školi i lokalnoj zajednici, te su razvijali plan jedne volonterske akcije. Odabrali su velik zalogaj: razbijanje predrasuda prema učenicima iz privatne gimnazije! Kao motivacija istakla se želja z aprihvaćanjem od strane njihovih vršnjaka, od kojih često čuju pogrešne i bolne pretpostavke o sebi i svojoj školi. U samim akcijama i daljnjem djelovanju pomoći će im njihov koordinator, Goran Božić, prof.

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.