16/02/2016

Održan TCA - KA3 Structuring the Dialogue u Španjolskoj

U razdoblju od 09. – 13.veljače 2016.g. u Madridu se održao trening pod nazivom „KA3, Structuring the Dialogue“, u organizaciji španjolske nacionalne agencije (Spanish National Agency for Youth).

Cilj treninga bio je razmjeniti primjere dobre prakse i razviti zajedničke strategije uključivanjem KA3 projekata u proces strukturiranog dijaloga u zemljama EU.

Trening je okupio 30 sudionika koji rade s mladima, voditelji su projekata za mlade, članovi su skupine za strukturirani dijalog ili imaju ulogu donositelja odluka u svojoj zemlji.

Sudionici TCA bili su iz sljedećih zemalja: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Estonia, Gran Canaria, Hrvatska, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Španjolska i Turska.

Na treningu je sudjelovala i članica udruge Delta, Mirela Pašić uz još dvoje kolega koji djeluju u regionalnim info centrima za mlade (Goran Jelenić – PRONI Osijek i Nana Novaković – Info zona Split)

Kroz interaktivni rad sudionici su nadogradili svoja znanja o procesu strukturiranog dijaloga, razmjenili primjere dobre prakse, analizirali izazove s kojima se susreću svojoj zemlji, spoznali nove načine implementiranja strukturiranog dijaloga u svojoj lokalnoj zajednici, ali i na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Trening je, uz sve navedeno, bio izuzetno koristan i u okviru ostvarivanja potencijalnih partnerstava između zemalja EU u provedbi strukturiranog dijaloga, a stečena znanja znatno će pomoći prilikom provođenja tekućih i osmišljavanja nadolazećih projekata.

Što je TCA?

Aktivnosti transnacionalne suradnje (Transnational Cooperation Activities - TCA) predstavljaju suradnju između nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+. Putem međunarodnih aktivnosti (trening, seminar, studijski posjeti) TCA pruža potporu kvaliteti pripreme i provedbe projekata potencijalnim i postojećim korisnicima programa.

Više o prijavama na aktivnosti transnacionalne suradnje možete pronaći ovdje.

Više informacija o KA3 projektima koje provodi udruga Delta možete pronaći na našoj mrežnoj stranici:

Udruga Delta-strukturirani dijalog