18/04/2011

Najava radionice Društveno poduzetništvo u Puli

O AKTIVNOSTI

Udruge Delta i SMART iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana s područja Istarske županije na radionicu na temu „Društveno poduzetništvo“.

Radionica će se održati u Puli, u prostorijama Istarske razvojne agencije (IDA), Mletačka 12/IV, Pula, u srijedu, 27. travnja 2011. od 10,00 do 15,00 sati.

Sve zainteresirane molimo da se prijave na fax 051/330-470 ili e-mail: [email protected]Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript najkasnije do 21. travnja 2011. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a više informacija o radionici i načinu prijave moguće je dobiti na internetskim stranicama programa www.mrrak.info.

Cilj ove radionice je predstaviti društveno poduzetništvo kao oblik djelovanja u zajednici koje se temelji na poduzetničkim aktivnostima radi utjecanja na rješavanje društvenih i ekoloških problema.

Sudionici/e radionice dobit će osnovne informacije o konceptu, karakteristikama i pojavnim oblicima društvenog poduzetništva, te će se upoznati s nizom domaćih i stranih primjera dobre prakse. Poseban naglasak bit će stavljen na izazove i mogućnosti provedbe poduzetničkih aktivnosti organizacija civilnoga društva kroz promišljanje, analizu i planiranje mogućih poduzetničkih ideja organizacija čiji će predstavnici sudjelovati na radionici.

Održavanje ovih radionica dio je provedbe programa MRRAK (Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta organizacija civilnog društva u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji) kojeg provode udruge SMART i Delta iz Rijeke i Pokretač iz Korenice. Program se provodi u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dio je „Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“ koji se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Cilj Programa je pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.