27/02/2020

Praktičan rad – student i studentica pedagogije poučavali mlade o volontiranju

O AKTIVNOSTI

U sklopu kolegija Praktičan rad na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Rijeci u Delti su tijekom prvog semestra ove akademske godine boravili studentica i student Sandra i Sven. Dio njihove suradnje s nama je uključivao osmišljavanje i provedbu različitih radionica za riječke srednjoškolce/ke i studente/ice te su tako tijekom siječnja i veljače 2020. godine proveli desetak radionica na temu volontiranja. Ukupan broj mladih koji su sudjelovali na radionicama je 168.

Za studente i studentice riječkog Sveučilišta, u suradnji sa Studentskim centrom Rijeka, organizirane su dvije radionice pod nazivom „Putuj, uči, volontiraj“. Njihov cilj je bio upoznati studente i studentice s programima mobilnosti Erasmus+ i međunarodnim volontiranjem, ali i pružiti im mogućnost da „iz prve ruke“ saznaju o specifičnostima ovakvih vrsta putovanja od studenata i studentica s iskustvom. Radionicu je osmislila i zajedno s Deltom i SC-om provela studentica Sandra.

Suradnja je ostvarena i sa šest riječkih srednjih škola (Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Medicinska škola u Rijeci, Tehnička škola Rijeka, Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Srednja škola Andrije Ljudevita Adamića). Sandra i Sven održali su oko osam jednosatnih i dvosatnih radionica za učenike i učenice različite dobi, od prvih do četvrtih razreda. Teme kojima smo se bavile uključivale su promišljnje pojma i ključnih elemenata volontiranja, osobine i motivacija volontera i volonterki, koraci do uspješne volonterske akcije i sl.

Zahvaljujemo Sandri i Svenu na uspješnoj suradnji i želimo im sreću u daljnjem obrazovanju i radu!