25/03/2016

Poziv na regionalnu konferenciju o Centrima za ponovnu uporabu

O AKTIVNOSTI

Regionalna konferencija o Centrima za ponovnu uporabu održati će se u Gradskoj vijećnici, Korzo 16 u Rijeci, 31.03.2016 u 15 sati., a prijava za dolazak nije potrebna

Ministarstvo i Fond za zaštitu okoliša izradili su Smjernice za uspostavu sustava ponovne uporabe u RH koje su namijenjene svim dionicima u sustavu gospodarenja otpadom s ciljem promocije, edukacije i razvoja sustava ponovne uporabe. Temeljem ovih smjernica Fond će objaviti javne pozive i natječaj za sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda i uspostavu centara za ponovnu uporabu, a kroz 6 regionalnih konferencija predstavit će smjernice i javne pozive. 

Konferencija je namjenjena svim udrugama, zadrugama, trgovačkim društvima, komunalnim društvima, javnim ustanovama i institucijama u odgoju i obrazovanju, a koja djeluju u području zaštite okoliša, te svim pojedincima zainteresiranim za društveno poduzetništvo. 

Tijekom konferencije u Rijeci biti će predstavljen Zakonodavni okvir, program financiranja za ponovnu uporabu te će predstaviti smjernice i lokalne inicijative za uspostavu Regionalnog centra za ponovnu uporabu uz prikaz primjera dobre prakse.

Organizatori su Ministarstvo zaštite okoliša i prirodeFond za zaštitu okoliša i energetskuučinkovitostPlatforma za dobru ekonomiju u suradnji s lokalnom inicijativom zadrugara (Udruga Ri Rock, Udruga Delta, Udruga Kombinat, Udruga Merlin, Soc.zadruga Humana Nova Čakovec)

Dosad je konferencija održana u Zagrebu i Čakovcu, a održati će se i u Splitu 30.ožujka, u Rijeci i Puli 31.ožujka te u Osijeku 08.travnja 2016.g.