16/04/2012

Održan 3. Dan akcije u Opatiji

O AKTIVNOSTI

Grupa »Mi nismo smeće od grupe« pobijedila je na ovogodišnjem opatijskom Danu akcije, u kojem je sudjelovalo tridesetak učenika i učenica iz četiri opatijske srednje škole. Cilj je bio upoznavanje mlade generacije s radom gradske uprave i načinom na koji funkcionira Gradsko vijeće, ali i stvaranje osnova da oni sami pokrenu kreativne projekte od javnog značaja.
Upravo zato, srednjoškolci su podijeljeni u četiri grupe, sa zadatkom izrade jednog projekta na temu »Jedan dan za ekologiju«, a najbolji među njima odabran je na sjednici »Vijeća mladih«, organiziranoj prema načinu funkcioniranja Gradskog vijeća Opatije.

Učenici su kao najkvalitetniju ideju izabrali projekt »Jedan dan za ekologiju« grupe »Mi nismo smeće od grupe«, koji je dobio i pet tisuća kuna iz gradskog proračuna, a realizirat će se početkom u tjednu od 16. do 21. travnja. Projekt uključuje postavljanje informativnog štanda na prostoru ispred gradske tržnice u Opatiji na kojem će učenici na zabavan način motivirati građane da se volonterski uključe u projekt „Zelena čistka“ koju provodi udruga Žmergo. Drugi dio pobjedničkog projekta odnosi se na kreiranje i provedbu različitih sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja 21. travnja u znak zahvale svim volonterima „Zelene čistke“.