19/01/2016

Najava tribine za mlade „Tko zapravo drži vlast u državi?“

O AKTIVNOSTI

U okviru projekta „Akcija za 5!“ održat će se javna tribina za mlade pod nazivom „Tko zapravo drži vlast u državi?“ koja je rezultat projekta „Akcija za 5!“ na čijoj realizaciji vrijedno rade učenici pobjedničkog tima.

 Tribina će se održati 02.veljače 2016.godine u prostorijama Gradske vijećnice s početkom u 17:00 sati. Ukoliko želite sudjelovati na tribini molimo vas da ispunite on-line prijavnicu klikom na sljedeću poveznicu: prijavni-obrazac

Tijekom studenog i prosinca 2015.godine održano je nekoliko operativnih sastanaka pobjedničkog tima i predstavnika udruge Delta tijekom kojih se razvijala suradnja i priprema javne tribine.

Tijekom tribine očekuju vas brojne zanimljive teme s kojima se možda niste imali prilike susresti.

Gosti predavači dolaze iz različitih područja te su neki od njih izvanredni profesori pri riječkim fakultetima, studenti i predstavnici Savjeta mladih.

Pripremili su za vas zanimljive teme, a imate i mogućnost postaviti im pitanja te razgovarati o temi koja vas zanima.

Neke od tema o kojima ćete imati prilike čuti su sljedeće:

- Osnovni politički pojmovi - demokratski sustav - stranka - odnosi izvršne i zakonodavne vlasti - odnos između predsjednika sabora i vlade

- Odnos "desno-lijevo-centar"

- Utjecaj države na ekonomiju - monetarna i fiskalna politika, državni proračun, bdp

- Odnos mladih i donositelja odluka - što je savjet mladih - koja je uloga savjeta te na koji način utječe na donositelje odluka

 

Kao događaj koji prethodi održavanju tribine biti će i info dan koji će se održati 22.siječnja 2016.godine od 12:00 – 18:00 sati na lokaciji Jadranskog trga u centru Rijeke.

Info dan za cilj ima proširiti informaciju o održavanju javne tribine za mlade što će ujedno biti i prilika da čujete nešto više o samom projektu „Akcija za 5!“ te o tome što vas očekuje na tribini.

Uz brošure koje ćete dobiti prilikom posjeta našem štandu imati ćete prilike i upoznati vrijedni tim pobjedničkog projekta koji je velikim dijelom zaslužan za nadolazeću realizaciju tribine.