23/02/2011

Najava radionica „Prikupljanje sredstava“ u Poreču i „Izrada proračuna“ u Ročkom Polju

O AKTIVNOSTI

Udruge Delta i SMART iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana s područja Istarske županije na radionicu „Prikupljanje sredstava“ u Poreču, odnosno na radionicu „Izrada proračuna“ u Ročkom Polju.

  • Radionica „Prikupljanje sredstava“ održati će se u Poreču u utorak, 01. ožujka 2011. u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilista, Aldo Negri 5, Poreč, od 10,00 do 15,00 sati.

Sadržaj radionice usmjeren je na pružanje osnovnih znanja i vještina iz područja prikupljanja sredstava te uključuje sljedeće teme: što je prikupljanje sredstava, ciklus prikupljanja sredstava i vještine potrebne za njihovo prikupljanje te mogući izvori istih. Na radionici ćete moći kupiti publikaciju «Inovativni pristupi prikupljanju sredstava», po cijeni od 120,00 kn (kupnja publikacije nije obavezna).

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a više informacija o radionici i načinu prijave moguće je dobiti na internetskim stranicama programa www.mrrak.info ili na broju telefona udruge SMART 051/332-750. Rok za prijavu na radionicu je 24. veljače 2011. g.

  • Radionica „Izrada proračuna“ održati će se u Ročkom Polju, u četvrtak, 03. ožujka 2011. g. u dvorani Stare Škole, Ročko Polje 2, od 09,00 do 15,00 sati.

Sadržaj radionice usmjeren je na pružanje osnovnih znanja i vještina iz područja izrade proračuna te uključuje sljedeće teme: definicija i svrha proračuna, elementi svakog proračuna i izrada godišnjeg proračuna.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a više informacija o radionici i načinu prijave moguće je dobiti na internetskim stranicama programa www.mrrak.info ili na broju telefona udruge SMART 051/332-750. Rok za prijavu na radionicu je 28. veljače 2011. g.

Održavanje ovih radionica dio je provedbe programa MRRAK (Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta organizacija civilnog društva u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji) kojeg provode udruge SMART i Delta iz Rijeke i Pokretač iz Korenice. Program se provodi u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dio je „Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“ koji se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Cilj Programa je pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.