26/01/2015

U Opatiji održane „Sportske igre malih“

O AKTIVNOSTI

U četvrtak, 18. studenog 2014. godine, u Gradu Opatiji održan je 5. po redu Dan akcije, središnji događaj projekta „Mislim globalno, djelujem lokalno!“. U Danu akcije sudjelovalo je četrdeset učenika iz sljedećih opatijskih škola: gimnazije, hotelijersko – turističke, obrtniče i ugostiteljske škole. Učenici su bili podijeljeni u jednu novinarsku grupu i četiri manje grupe koje su izradile i prezentirale svoje projekte uz pomoć volontera i volonterki Delte te djelatnika Grada Opatije.

Srednjoškolci su izrađivali projektne prijedloge na temu „Cjeloživotno učenje“, a koji su bili prezentirani na sjednici “učeničkog vijeća“. Projekt „Veliki za male“  izglasan je kao najbolji, a Grad Opatija osigurao je sredstva za njegovu realizaciju.

Okosnicu projekta „Veliki za male“ činilo je događanje „Sportske igre malih“ održano u četvrtak, 22. siječnja 2015. godine u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji namijenjeno svim  učenicima od 1. do 4. razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“. Njima su se svojim radom predstavili rukometni i malonogometni klub te su njihovi članovi istaknuli važnost bavljenja sportom i razvoj sportskih vrijednosti. Nakon demostracije sportova, dvjestotinjak učenika okušali su se u navedenim sportovima. Učenici srednjih škola koji su cijeli projekt osmislili izradili su i brošuru „Priprema, pozor, sport!“ koju su na samom događanju podijelili mlađim uzrastima.