21/11/2017

Održana radionica o volontiranju za učenike 8. razreda OŠ Dolac u Rijeci

Održale smo radionicu o volontiranju za učenike 8. razreda Osnovne škole/Scuole Elementare Dolac u Rijeci, u sklopu nastave Građanskog odgoja pod vodstvom prof. Barbare Fatur.

Teme radionice bavile su se pitanjima što je volontiranje, što su i kako izgledaju volonterske aktivnosti i akcije, gdje se volontiranje provodi i zašto volontirati. Cilj je, osim usvajanja novih znanja, bio osvijestiti učenike o njihovom dosadašnjem i potaknuti ih na budući volonterski angažman.

Predstavile smo učenicima projekt "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.