21/05/2014

Održana javna tribina "Znam, razmišljam, sudjelujem: Građanski odgoj i obrazovanje"

O AKTIVNOSTI

20.05.2014.g. u Vijećnici Grada Rijeke održana je javna tribina „Znam, razmišljam, sudjelujem: građanski odgoj i obrazovanje“ s ciljem otvaranja dodatnog prostora za informiranje ravnatelja, nastavnika i roditelja o uvođenju Građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne i srednje škole.

Martina Horvat članica je radne skupine za izradu kurikuluma dok je istovremeno GONG, iz kojeg Martina dolazi, jedna od organizacija koje čine organizacijski odbor kampanje „Znam, razmišljam, sudjelujem“. Ona je prisutne upoznala s Nacrtom Nastavnog plana i programa Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovnu i srednju školu o kojem je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo javnu raspravu do 26. svibnja 2014. godine.

Na javnoj tribini govorilo se i o eksperimentalnoj provedbi kurikuluma Građanskoj odgoja i obrazovanja u 4 osnovne i 2 srednje škole te su prikazani promotivni filmovi.

U raspravi je aktivno sudjelovalo 30 nastavnika, udruga i zainteresiranih građana. Raspravu je moderirala dr.sc.  Bojana Ćulum s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Javnu tribinu organizirale su GOOD inicijativa i udruga Delta uz podršku Odjela gradske uprave za odgoj i obrazovanje Grada Rijeke te Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije.

Linkovi na prikazane promotivne filmove nalaze se niže u tekstu, a više informacija o kampanji "Znam, razmišljam, sudjelujem" nalazi se na poveznici: www.goo.hr

https://www.youtube.com/watch?v=SJNbo9SNz1Q - Osvrt nastavnika

https://www.youtube.com/watch?v=3KPZLRNewh0 - Osvrt učenika

https://www.youtube.com/watch?v=3xCM9yJzuJc - Građanski odgoj u Dugoj Resi

https://www.youtube.com/watch?v=W5glFsbU9bM - Promo video kampanje