06/12/2018

Održana radionica o volontiranju za učenice Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici

O AKTIVNOSTI

03. prosinca 2018. godine održale smo radionicu o volontiranju za 14 učenica Srednje škole dr. Antuna Barca u Crikvenici.

S djevojkama smo promišljale što to volontiranje jest, koji su sve razlozi za volontiranje, gdje se mogu pronaći dodatne informacije o međunarodnom i lokalnom volontiranju. Komentirale smo i bogato volontersko iskustvo djevojaka, koje volontiraju u različitim organizacijama (SOS centar Rijeka, Crveni Križ, Udruga Sretna šapa Crikvenica itd.) i djeluju kroz školsku zadrugu. U Crikvenici će se pokrenuti i školski volonterski klub pod vodstvom prof. Iva Suden, čijim trudom je Srednja škola dr. Antuna Barca postala i jedna od škola korisnica našeg projekta VOLLUMEN- Širenje mreže školskog volontiranja!

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.