27/03/2018

2 radionice: Školarci OŠ Vežica planirali volonterske akcije

O AKTIVNOSTI

OŠ Vežica jedan je od partnera u našem projektu VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja kojem je cilj unaprijediti volontiranje i odgoj za volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama. Koordinatorica volontera Aileen Marinčić nakon edukacije održane od strane Volonterskog centra SMART pokrenula je školski volonterski klub, u čemu joj pomaže i Zdenka Devčić. Mi smo učenicima održale 2 radionice o tome kako organizirati volontersku akciju.

Na radionicama je sudjelovalo ukupno 25 djece, a svi su imali isti cilj: organizirati pomoć učenicima s teškoćama u svladavanju gradiva. Vrijedno su smišljali kako to najbolje učiniti, te su tako nastali zanimljivi planovi. Ne sumnjamo da će se nešto od zamisli uspješno i provesti, a učenicima i koordinatoricama želimo puno sreće i volonterskih akcija!

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.