22/03/2011

U Rabu održane radionice „Procjena potreba“ i „Pisanje prijedloga projekta“

O AKTIVNOSTI

U četvrtak i petak, 17. i 18. ožujka 2011. godine, u Pučkom otvorenom učilištu u Rabu održane su radionice na temu „Procjena potreba“ i „Pisanje prijedloga projekta“.

Radionica „Procjena potreba“ imala je za cilj upoznati sudionike sa svrhom i značenjem procjene potreba za pripremu pisanja projektnih prijedloga te za cjelokupni razvoj lokalne zajednice. Na radionici je 18 predstavnika i predstavnica organizacija civilnoga društva steklo osnovna znanja o procjeni potreba u lokalnoj zajednici te osnovnim metodama i tehnikama koje se mogu koristiti u procjeni potreba.

Na radionici „Pisanje prijedloga projekta“ 20 sudionica i sudionika stekli su osnovna znanja i vještine o pisanju prijedloga projekta te su upoznati sa standardnom strukturom prijedloga projekta.

Radionice su vodili Zvijezdana Schulz Vugrin iz udruge SMART i Igor Bajok iz udruge Delta.

Ciklus izobrazbe za zainteresirane predstavnike i predstavnice organizacija civilnoga društva na otoku Rabu nastavlja se u mjesecu listopadu provedbom radionioca na temu „Izrada proračuna“ i „Prikupljanje sredstava“ dok je iskazan interes i za održavanjem radionica izobrazbe o unutarsektorskoj i međusektorskoj suradnji.