01/04/2011

Najava radionica „Pisanje prijedloga projekta“ za udruge u Viškovu i Matuljima

O AKTIVNOSTI

Udruge Delta i SMART iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana na radionice na temu „Pisanje prijedloga projekta“.

Radionica u Viškovu održat će se u ustanovi „Ivan Matetić Ronjgov“, Spomen dom Ronjgi, Ronjgi 1, Viškovo, u utorak, 12. travnja, od 9:00 do 15:00 sati.

Radionica u Matuljima održat će se u vijećnici Općine Matulji, Trg Maršala Tita 11, u četvrtak 14. travnja, od 9:00 do 15:00 sati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a više informacija o radionici i načinu prijave moguće je dobiti na internetskim stranicama programa www.mrrak.info ili na broju telefona udruge SMART 051/332-750. Rokovi za prijavu na radionice su 08. travnja (Viškovo), odnosno 11. travnja 2011.g. (Matulji).

Cilj ovih radionica je predstaviti standardnu strukturu izrade prijedloga projekta i postići elementarnu razinu uvježbanosti sudionika u određivanju i formulaciji problema, cilja, metoda i sažetka projektnog prijedloga.

Sudionici će naučiti osnovne korake planiranja i pisanja kvalitetnog prijedloga projekta. Vježbanjem pisanja projekata sudionici će unaprijediti svoje vještine iz područja pisanja projektnih prijedloga koje će moći koristiti u daljem radu unutar svojih organizacija.

Održavanje ovih radionica dio je provedbe programa MRRAK (Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta organizacija civilnog društva u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji) kojeg provode udruge SMART i Delta iz Rijeke i Pokretač iz Korenice. Program se provodi u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dio je „Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“ koji se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Cilj Programa je pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.