22/11/2018

Održana radionica o volontiranju za učenike Osnovne Škole Gornja Vežica

U srijedu, 21. studenog 2018., posjetile smo Osnovnu školu Gornja Vežica u Rijeci. Tamo smo održale radionicu za 10 učenika od 5.-8.razreda.

Učenici OŠ Gornja Vežica od ove školske godine imaju priliku biti članovi školskog volonterskog kluba pod vodstvom Maje Zvanje. Učenici su organizirali prikupljanje hrane za azil, a sudjelovali su i u raznim humanitarnim akcijama.

Za njih smo organizirale radionicu na temu "Što je volontiranje", gdje smo razmišljali što volontiranje jest, a što nije, te promišljali koji su to motivi volontera. Također, učenici su imali priliku prikazati svog idealnog volontera i volonterku, te istaknuti koje su osobine posebno važne kod volontiranja.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.