08/11/2016

Srednjoškolci opet u Akciji za 5!

O AKTIVNOSTI

Sutra, 9.11.2016.g., učenici riječkih srednjih škola se po 11. put nalaze u prostorima Grada Rijeke kako bi osmišljavali projekte na temu „Mladi rade s mladima“.

58 učenika iz 12 riječkih srednjih škola će u prijepodnevnim satima, u gradskim prostorijama, raditi u 5 manjih grupa uz podršku svojih koordinatora kako bi osmislili što kvalitetnije projekte na temu „Mladi radi s mladima“.

Svaka grupa će svoj projekt prezentirati u popodnevnom dijelu u gradskoj vijećnici, a Vijeće učenika će odabrati najbolji, pobjednički projekt.

Pobjednički projekt će dobiti 5.000,00 kn od Grada Rijeke za njegovu realizaciju koju će učenici provesti uz mentorsku podršku udruge Delta.

Također će se birati i najoriginalniji projekt (odlukom većine) te najkonstruktivnija grupa u raspravi (odlukom članova Savjeta mladih Grada Rijeke).

Cijeli dan popratit će i novinarska grupa učenika uz podršku Borisa Kanazira, suradnika HRT Radio Rijeke, koji će tom prigodom uređivati učenički novinarski portal: Portal Akcija za 5.