03/02/2016

Održana tribina za mlade u okviru projekta Akcija za 5

O AKTIVNOSTI

Dana 02.veljače 2016.g. s početkom u 17 sati, udruga Delta i pobjednički tim projekta „Akcija za 5!“, organizirali su tribinu pod nazivom „Tko zapravo drži vlast u državi?“ koja je održala u prostorijama Gradske vijećnice Grada Rijeke. Tribini je prisustvovalo 80-ak ljudi, a sudionici iste bili su pretežito mladi s naglaskom na učenike riječkih srednjih škola.

Tijekom tribine raspravljalo se o ključnim temama u području politika za mlade te su se sudionici upoznali s osnovnim političkim pojmovima poput demokratskog sustava i političkih institucija, a imali su prilike čuti i o tome kakav je odnos između mladih i donositelja odluka te kakva je poveznica između ekonomije i politike.

Govornici koji su tijekom tribine predstavljali određene teme su:

Studentica politologije – Manuela Ivić

Elvio Baccarini – profesor pri Filozofskom fakultetu u Rijeci

Maja Vujičić i dr.sc. Pavle Jakovac – profesori pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci

Predstavnici Savjeta mladih Grada Rijeke – Saša Pešut i Stefan Mataja Mafrici

 „Akcija za 5!“ je projekt kojeg provodi udruga Delta uz financijsku podršku Grada Rijeke i Ministarstva socijalne politike i mladih. Središnja aktivnost projekta provela se u studenom 2015-e godine kada je 70 učenika riječkih srednjih škola sudjelovalo u cjelodnevnoj aktivnosti osmišljavanja projektnih prijedloga, a svoj su aktivistički zadatak proveli u prostorijama uprave Grada Rijeke. Nakon predstavljanja projektnih prijedloga kao najkvalitetniji projekt ocijenjen je, od strane učenika, projekt tribine za mlade „Tko zapravo drži vlast u državi?“, a održana tribina rezultat je realizacije pobjedničkog projekta.