25/09/2017

Poziv youth workerima za sudjelovanje u projektu Europe goes local

O AKTIVNOSTI

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva zainteresirane profesionalce/ke angažirane u radu s mladima na lokalnoj razini da se prijave za člana/icu nacionalne skupine projekta EUROPE GOES LOCAL- Supporting Youth Work at the Municipal Level. Tijekom implementacije Agencija za mobilnost i programe EU zadužena je za koordiniranje aktivnosti na nacionalnoj razini te koordiniranje nacionalne skupine stručnjaka koju u ovom trenutku čine četiri člana iz civilnog i akademskog sektora, od kojih je jedna Maja Uršić Staraj, predstavnica udruge Delta.

Agencija u ovom strateškom partnerstvu sudjeluje s još 20 nacionalnih agencija u sklopu programa Erasmus+ iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Mađarske, Islanda, Italije, Lihtenštajna, Litve, Latvije, Norveške, Nizozemske, Portugala, Slovenije i Slovačke. Pored njih, partneri u projektu su i SALTO-YOUTH resursni centar, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže: POYWE i InterCity Youth. Projektom koordinira belgijska nacionalna agencija JINT.

Glavni cilj ovog projekta je poboljšati kvalitetu rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini.

Ostali ciljevi projekta su:

•           podržati prepoznavanje i poboljšanje kvalitete rada s mladima kao dio lokalne politike prema mladima

•           osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini

•           razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima

•           doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih.

Provedba projekta započela je u lipnju 2016. godine, a planirani završetak je lipanj 2019. Agencija za mobilnost i programe EU zadužena je za koordiniranje aktivnosti na nacionalnoj razini te koordiniranje nacionalne skupine stručnjaka koji čine prvu ciljanu skupinu ovog projekta. Druga ciljana skupina sudionika bit će 15 predstavnika jedinica lokalne samouprave te do 5 osoba koje su aktivne u području rada s mladima.

Sudjelovanje u radu nacionalne skupine uključuje:

  • sudjelovanje u aktivnostima projekta:
    • početna konferencija 16. listopada 2017. godine u Zagrebu
    • trodnevno osposobljavanje u proljeće 2018. godine
    • sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji tijekom 2018.
    • multipliciranje rezultata projekta na lokalnoj razini u Hrvatskoj uz potporu AMPEU i drugih članova nacionalne radne grupe

 

 

Troškovi sudjelovanja pokriveni su sredstvima projekta, a sudionici se trebaju obvezati jedino na kontinuirano i aktivno sudjelovanje u aktivnostima ovog projekta, odnosno do 1. kolovoza 2018. Daljnja suradnja bit će predmet dogovora svih uključenih i definirana planom rada za narednu godinu.

Prva aktivnost projekta bit će konferencija na temu rada s mladima, koja će se održati 16. listopada 2017. godine u Kući Europe u Zagrebu, Ulica Augusta Cesarca 4. Program događanja bit će dostavljen naknadno, a putni troškovi za sudionike izvan Zagreba refundiraju se sredstvima projekta.

Ukoliko ste aktivni u radu s mladima i zainteresirani ste za sudjelovanje, ovim putem Vas pozivamo da iskažete interes pisanim putem na e-mail adresu: [email protected] do 5. listopada 2017. godine. Iskazu interesa potrebno je priložiti životopis iz kojeg je razvidno dosadašnje djelovanje u području mladih te motivacijsko pismo za uključivanje u projekt. U slučaju velikog interesa, odabir kandidata će se vršiti na temelju navedenih dokumenata.

Radujemo se Vašem interesu i sudjelovanju u projektu!