09/08/2018

Heroji iz susjedstva #7: Tihana Naglić

O AKTIVNOSTI

U kolovozu smo pričale s Tihanom Naglić. Osim što je volontirala, Tihana ima iskustva i u radu s volonterima, budući da je zaposlenica udruge Pariter, koja u svoj rad uključuje volontere i šalje zainteresirane na međunarodno volontiranje u sklopu Europskog volonterskog servisa (EVS).

Poslušajte:KLIK.

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter je neprofitna nevladina organizacija koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost povezujući neformalno obrazovanje, istraživanje i aktivizam.

EVS je jedan od dijelova Erasmus+ koja vam omogućava volontiranje u međunarodnom projektu u nekoj od 28 zemalja članice Europske unije, EFTA državama (Island, Norveška i Lihtenštajn), Turskoj, a i ostalim državama. EVS je jedinstvena prilika koja omogućuje osobi da putuje, uči, razvija solidarnost, međusobno razumjevanje, toleranciju i aktivno građanstvo. Postoje 2 vrste EVS-a: kratkoročno volontiranje (2 tjedna - 2 mjeseca) i dugoročno (2 mjeseca - 12 mjeseci).

Podcast "Heroji iz susjedstva" se snima u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“, uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.