31/07/2012

Završena provedba projekta "Učinkovito i održivo sudjelovanje građana"

O AKTIVNOSTI

Udruga Delta provela je projekt “Učinkovito i održivo sudjelovanje građana” zajedno s nositeljem projekta: Centar za menadžment, razvoj i planiranje – MDP Inicijative (Doboj, Bosna i Hercegovina) te partnerima: Analitika (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i Centar za informisanje i edukaciju građana (Cetinje, Crna Gora) uz financijsku podršku Instituta otvoreno društvo.

Glavna aktivnost projekta bila je usmjerena na izradu protokola za sudjelovanje građana. U tu svrhu udruga Delta koordinirala je provedbu istraživanja na području Republike Hrvatske, a rezultati istraživanja predstavili su osnovu za izradu protokola uz uključenje svih relevantnih dionika. Dokument "Principi, smjernice i protokoli za sudjelovanje javnosti u odlučivanju na lokalnoj razini" objavljeni su i distribuirani ciljanim skupinama u svakoj od tri zemlje, čime se povećava dostupnost informacija, analiza i novih rješenja u području javnih politika, te olakšavaju napori lokalnih vlasti da uključe građane u odlučivanje.

Projektne aktivnosti provodile su se u razdoblju 01.05.2011. – 01.08.2012. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 99.975 US dolara.

Provedbu ovog projekta podržali su: Udruga općina u Republici Hrvatskoj, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Savez općina i gradova Federacije BiH, Savez opština i gradova Republike Srpske i Zajednica opština Crne Gore.

Na dokumentu "Principi, smjernice i protokoli za sudjelovanje javnosti u odlučivanju na lokalnoj razini" radio je Igor Bajok ispred Delte.

Dokument je moguće preuzeti na http://www.udruga-delta.hr/hr/Aktivnosti/Ucinkovito-i-odrzivo-sudjelovanje-gradana/Principi-smjernice-i-protokoli-za-sudjelovanje-javnosti-u-odlucivanju-na-lokalnoj-razini