17/02/2012

Najava radionice „Procjena potreba“ u Rijeci

O AKTIVNOSTI

Pozivamo sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana na poludnevnu radionicu „Procjena potreba“ u Rijeci. Radionice se provode u okviru partnerskog projekta "Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta - MRRAK".

Radionica „Procjena potreba“ održati će se u Rijeci u četvrtak, 01. ožujka 2012. u prostorijama Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Blaža Polića, 2/IV, od 09:00 do 13:00 sati.

O radionici:
Prije nego se pristupi izradi projektnog prijedloga potrebno je napraviti procjenu potreba u zajednici gdje organizacija planira provoditi svoje projekte (programe). Procjena potreba daje nam sliku stvarnog stanja, odnosno potreba unutar zajednice. Ako se redovito provodi, ne može se dogoditi da organizacija planira programe (projekte) koji se već provode od strane drugih organizacija, niti joj se može dogoditi da osmisli aktivnosti koje neće rezultirati pozitivnom promjenom u zajednici. Može se reći da nam procjena potreba daje odgovor na pitanje da li je projekt koji želimo provoditi zaista potreban.

Sadržaj radionice usmjeren je na pružanje osnovnih znanja i vještina iz područja procjene potreba te uključuje sljedeće ciljeve:
• upoznati se sa svrhom (značenjem) procjene potreba
• predstaviti praktične metode i tehnike koje se mogu koristiti u procjeni potreba kao što su mapiranje, analiza dionika i programsko stablo

Radionicu će voditi:
Gordana Forčić i Igor Bajok

Prisustvovanje radionici se NE plaća, te Vas molimo da se za radionicu prijavite samo ako ste u mogućnosti radionici u cijelosti prisustvovati.
Za prisustvovanje na radionici može se prijaviti najviše 2 osobe iz iste organizacije, no ukoliko broj prijava bude prelazio 20 biti ćemo u mogućnosti, u dogovoru s organizacijom, potvrditi sudjelovanje samo jedne osobe.

Sve zainteresirane molimo da se prijave slanjem ispunjene prijavnice dostupne na web stranici www.mrrak.info na fax 051/330-470 ili e-mail: [email protected] najkasnije do 27. veljače 2012.