29/04/2013

Poziv za prijavu filmova na 11. LFF

Delta i Restart pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 11. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 28. do 31. kolovoza 2013. u lučici u Ičićima.

Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2012. ili 2013. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili autora. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autori se mole da šalju isključivo kopije filmova. Filmovi za selekciju (ogledne kopije) mogu se, umjesto na DVD-u, slati i kao linkovi na vimeu (ili nekom drugom video servisu), s lozinkom, na adresu [email protected].

Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja.

Oglednu kopiju filma na DVD-u s isprintanom prijavnicom potrebno je poslati poštom na adresu:

RESTART
Trg V. Mačeka 1
10000 Zagreb

Prijavnicu je potrebno posebno poslati i mailom na [email protected].

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine.

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. DVD kopije filmova izabranih za natjecateljsku konkurenciju ostaju u arhivi organizatora.

Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Filmovi odabrani u konkurenciju moraju imati engleske titlove.

Od ove godine žiri LFF-a nagrađivat će filmove u sljedećim kategorijama:

NAJBOLJI FILM
NAJBOLJI/A REDATELJ/ICA
NAJBOLJI/A SNIMATELJ/ICA
NAJBOLJI/A MONTAŽER/KA
NAJBOLJI SOUND DESIGN
NAJBOLJI REGIONALNI FILM

Žiri ima pravo dodijeliti i POSEBNA PRIZNANJA.

Film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen NAGRADOM PUBLIKE.

Prijavnicu preuzmi na http://www.liburniafilmfestival.com/Novosti/Poziv-za-prijavu-filmova-na-11.-LFF/PRIJAVNICA

051/337-279, 091/4825-448