14/08/2013

Poziv na radionicu "Prvi put snimam"

O AKTIVNOSTI

Liburnia Film Festival – LFF poziva zainteresirane mlade osobe u dobi od 16 do 18 godina na radionicu „Prvi put snimam“ koja će se održati za vrijeme trajanja festivala u razdoblju od 28. do 31.08.2013. g., u Ičićima (Opatija). Radionicu će voditi članovi udruge Filmaktiv iz Rijeke.

Osnovna metoda rada tijekom radionice jest neformalno druženje, učenje kroz puno praktičnog rada i prilagođavanje potrebama i sposobnostima polaznika. Radionica pruža osnovna znanja i vještine potrebna za izradu kratkog dokumentarnog filma, od ideje do realizacije. Od srijede do subote polaznici radionice upoznat će se s osnovama dokumentarno-filmskog jezika (scenarij, kamera, montaža) i napraviti kratki film na zadanu temu, koja će biti otkrivena prvog dana festivala, a film prikazan u subotu, u elitnom terminu dodjele nagrada i zatvaranja festivala.

Planirano trajanje radionice je od 10:30 do 12:30 u jutarnjem i 15:00 do 17:30 u popodnevnom terminu. Osim navedenog programa, organizirat će se druženje i razgovor s autorima filmova koji se prikazuju na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu. Polaznici će tako, iz prve ruke, čuti vrijedna iskustva o samom procesu stvaranja dokumentarnog filma.

Polaznici radionice imat će priliku razgovarati i raditi s gostima festivala, eminentnim hrvatskim dokumentaristima.

Način prijave

Prima se 12 polaznika radionice. Rok za prijavu je 22.08.2013.

 

Prijaviti se može putem slanja prijavnice na e-mail: [email protected], a prijavnicu i program radionice možete preuzeti na: www.liburniafilmfestival.com

 

Sudjelovanje na radionici se NE plaća.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Uršić Staraj, producentici 11. LFF-a, na mobitel: 091/48 25 448 ili mailom na [email protected]