14/04/2016

Poziv mladima s područja PGŽ na konferenciju Spremni za strukturirani dijalog

O AKTIVNOSTI

Misliš da se glas mladih treba čuti i uvažiti? Želiš donositeljima odluka prenijeti probleme mladih u svojoj zajednici?

Onda je ovo sjajna prilika da dođeš po svoje znanje i podijeliš svoja iskustva!

 

Pozivamo predstavnike Savjeta mladih, Vijeća učenika i mladih te Vijeća studenata s područja PGŽ-a da se prijave na dvodnevnu konferenciju „Spremni za strukturirani dijalog“.

Konferencija će se održati u Rijeci, 17. i 18. svibnja 2016.godine, a okupiti će predstavnike mladih i predstavnike donositelja odluka s područja PGŽ-a. Svi troškovi projekta financijski su podržani od strane Agencije za Mobilnost i Programe EU, ERASMUS+ programa te će svim sudionicima konferencije biti pokriveni troškovi prijevoza i smještaja. Projekt provodi udruga Delta uz partnere Mreža mladih Hrvatske, Hrvatsko debatno društvo i Info zona.

Strukturirani dijalog je upravo dijalog između mladih i donositelja odluka. Pokrenula ga je Europska unija 2009. godine kako bi mladima omogućila da kažu svoje mišljenje i prijedloge koji zatim utječu na kreiranje politika za mlade.

 

Cilj ove konferencije je da se mladi i donositelji odluka upoznaju s procesom kako bi mogli uspješno zagovarati i promicati kvalitetniji život mladih u lokalnim zajednicama te da, osim naglašavanja problema, pokušamo predložiti i adekvatna rješenja.

Kroz sudjelovanje na konferenciji, sudionici će imati priliku upoznati se s navedenim procesom, razviti ključne vještine za aktivno sudjelovanje u provođenju konzultacija, u procesu strukturiranog dijaloga, u svojoj lokalnoj zajednici, a svojim će sudjelovanjem doprinijeti izradi publikacije upravo na ovu temu, kako bi ovaj složeni proces postao jednostavniji i pristupačniji lokalnim zajednicama.

 

Ako si zainteresiran/na za sudjelovanje na konferenciji pošalji nam svoju prijavu putem online obrasca, a mi ćemo ti se povratno javiti. Rok za prijavu je 20.04.2016.g.

Za više informacija možeš se javiti mailom na [email protected]

Više informacija o KA3 projektima udruge Delta možete potražiti na našim mrežnim stranicama: 

Udruga Delta-strukturirani dijalog