05/03/2020

Sudjelovale smo na Treningu za trenere!

Naša zaposlenica Maša Cek sudjelovala je na četvrtom treningu za trenere u organizaciji Olde Vechte Foundation u Ommenu, Nizozemska od 25.2.2020.-2.3.2020. Olde Vechte Foundation centar je za trening s dugom poviješću neformalnog obrazovanja, treniranja, osobnog razvoja, društvenog i kulturnog rada od 1966.

Trening za trenere je sedmodnevni međunarodni tečaj za trenere sa iskustvom u području rada s mladima i temelji se na 4 elementa: provokativni trening, jedinstvena metoda dizajna treninga, somatski aspekti treniranja i kontekstualno učenje.

Kroz intenzivnih tjedan dana koji su na jednom mjestu okupili preko 40 stručnjaka i stručnjakinja s područja cijele Europe, program su vodili treneri Marko Vlamnig, Yassasr Markos, Lena Nasiakou i Eimantas Didzbalis.

Metode treninga uključivale su iskustveno učenje, vježbu usvajanja novih metoda, kao i teorijske principe Galan metode treninga i Winklerovih 12 koraka u dizajnu programa. Nakon treninga sudionici i sudionice su:

• unaprijedili neverbalnu komunikaciju prema dusionicima (tijelo, glas);
  • usvojili metode relaksacije pred grupama;
  • unaprijedili znanja o pružanju personaliziranog treninga;
  • unaprijedili vještinu osmišljanja i dizajna treninga;
  • unaprijedili vještinu upravljanja kontekstom treninga;
  • osvijestili i razvili svoju metodu pristupa sudionicima