31/01/2019

Coffe bar - volunteer flavor

O AKTIVNOSTI

U četvrtak, 30. siječnja 2019. godine održale smo coffe bar o volontiranju. Prisustvovalo mu je 13 učenica iz 5 srednjih škola s područja Priorsko - goranske županije (Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Medicinska škola Rijeka, Učenički dom Lovran i Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica).

Učenice su imale priliku razmijeniti iskustva i mišljenja kroz 3 vođene sesije: volontersko iskustvo, vještine i kompetencije volontera, te volontiranje i emocije. Učenice su na kraju svake sesije imale priliku formirati neke preporuke budućim volonterima. U ugodnoj atmosferi proveli smo vfijeme od 14:00-16:00h, a na kraju su facilitatorice iznijele zaključke sa sesija. Učenice su se upoznale s udrugama civilnog društva u gradu Rijeci i užoj okolici, te su imale priliku dobiti kontakt informacije onih gdje bi voljele volontirati. 

Coffe bar se proveo u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.