20/12/2013

Delta je sudjelovala na konferenciji "Socijalno uključivanje učenika i učenica trogodišnjih strukovnih programa"

O AKTIVNOSTI

Konferencija se održala 17. prosinca 2013. u Zagrebu u organizaciji Mreže mladih Hrvatske s ciljem adresiranja pitanja socijalnog uključivanja učenica i učenika trogodišnjih strukovnih programa.

Ovom konferencijom željelo se na jednom mjestu okupiti sudionike i sudionice aktivnosti Mreže mladih Hrvatske te različite dionike relevantne za temu socijalnog uključivanja učenica i učenika trogodišnjih strukovnih programa. Cilj je bio potaknuti širu raspravu o toj važnoj temi te je povezati s aktualnim procesom donošenja Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Konferencija "Socijalno uključivanje učenika i učenica trogodišnjih strukovnih programa" predstavlja svojevrsnu kulminaciju većeg broja programskih aktivnosti MMH. Te su aktivnosti međusobno povezale istraživačku i akcijsku komponentu rješavanja problema te obuhvatile velik broj dionika u području obrazovanja, znanosti, civilnog društva, javne uprave i gospodarstva. 

Maja Uršić Staraj iz Delte sudjelovala je u istraživačkim aktivnostima kao vanjska suradnica te je na konferenciji imala ulogu uvodničarke jedne od radionica na temu „Akcijski planovi“.