17/10/2011

Poziv na prezentaciju programa "Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta – MRRAK“

O AKTIVNOSTI

Udruga Delta poziva sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana s područja Istarske županije na prezentacije programa Mreže za razvoj regionalnih kapaciteta organizacija civilnog društva (MRRAK) kojeg na području Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije provode udruge SMART i Delta iz Rijeke te Pokretač iz Korenice. Ovaj Program provodi se u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dio je „Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“ koji se provodi na području cijele Republike Hrvatske.

Cilj Programa je pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu. Na prezentaciji će ukratko biti predstavljene ključne aktivnosti Programa kao i organizacije koje ga provode nakon čega će uslijediti individualno savjetovanje za zainteresirane predstavnice i predstavnike udruga.

Kako osnovati udrugu? Kako izmijeniti statut? Kako i gdje doći do sredstava za rad udruge? Kako voditi knjige u udrugama? Kako unaprijediti suradnju udruga i jedinica lokalne samouprave? Kako unaprijediti suradnju između udruga? samo su neka od pitanja na koja možete dobiti odgovor dolaskom na prezentaciju i/ili na individualno savjetovanje.

Prva prezentacija će se održati u srijedu, 26. listopada 2011., u sali Grada Vodnjana na adresi Trgovačka 2, Vodnjan, s početkom u 11:00 sati.
Druga prezentacija će se održati u četvrtak, 27. listopada 2011., u vijećnici Općine Motovun, na adresi Trg Andrea Antico 1, Motovun, s početkom u 11:00 sati.