26/04/2012

Poziv na Info dan o programu Europa za građane

O AKTIVNOSTI

Pozivamo sve zainteresirane na Info dan o programu Europa za građane, koji će se u organizaciji Primorsko-goranske županije i udruge „Delta“, u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, održati 04. svibnja 2012. godine u Rijeci, u zgradi Transadrije, Riva Boduli 1, s početkom u 10,00 sati.

Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Programom se također nastoji jačati međukulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje organizacija civilnoga društva diljem zemalja članica Programa.

U programu mogu sudjelovati: udruge, zaklade, mreže udruga, obrazovne i istraživačke institucije, jedinice lokalne i regionalne samouprave, europske mreže i krovne organizacije, organizacije koje se bave istraživanjem europskih javnih politika.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske nositelj je provedbe programa Zajednice Europa za građane u Republici Hrvatskoj i dodijeljen mu je status Kontakt točke za program Europa za građane. Kontakt točka oformljena je s ciljem postizanja što bolje informiranosti potencijalnih korisnika – svih vrsta neprofitnih organizacija: organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih i istraživačkih institucija, sindikata i slično – o svim aspektima sudjelovanja u Programu.

Napominjemo da će sudionici – potencijalni podnositelji projektnih prijedloga, moći zatražiti savjet vezan uz vlastitu projektnu ideju.

Ljubazno Vas molimo da dolazak na Info dan potvrdite slanjem ispunjene prijavnice na adresu elektronske pošte: [email protected] ili na telefax 351 613 do 02. svibnja 2012. godine.

Program i prijavnica nalaze se u stupcu desno.