24/01/2020

Sudjelovanje na treningu za trenere “Škole održivosti”

O AKTIVNOSTI

10.-12. siječnja 2020. sudjelovale smo na treningu za trenere "Škole održivosti" od 10. do 12. siječnja 2020. u Tuheljskim Toplicama u organizaciji Zelene akcije.

Trodnevna edukacija kombinirala je teorijsko znanje i praktične zadatke, a obuhvaćala je teme pedagogije potlačenih, klimatske pravde, životnog ciklusa proizvoda, održivog življenja i osobnog razvoja. Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Treningu su prisustvovali i 15 profesorica i profesora osnovnih i srednjih škola iz Zagreba, Klenovnika, Bereka, dvije predstavnice udruge Zona iz Umaga te četiri sjajne facilitatorice Zelene akcije.

Trening se održao u sklopu projekta “Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti” je dvogodišnji projekt koji Zelena akcija provodi u partnerstvu sa Klasičnom gimnazijom Zagreb, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, te sa Udrugom bivših učenika ŠPUD-a (UBU) i Udruženjem za razvoj kulture „URK“ , sa kojima će se tijekom dvije godine zajedno razvijati kreativne i praktične vizije održivosti. u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.