13/11/2018

Održana još jedna “Akcija za 5!”

O AKTIVNOSTI

U srijedu 7. studenoga 2018. godine održana je trinaesta po redu Akcija za 5! u organizaciji Udruge Delta, uz podršku Grada Rijeke.

U ovogodišnjoj Akciji sudjelovalo je ____ učenika i učenica iz 12 riječkih srednjih škola, kojima je u radu u manjim grupama mentorsku podršku pružalo 6 koordinatora/ica – volontera/ki: Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Sebastijan Demark, Antonella Kuzma, Sara Sušanj i Matija Vurušić. Tijek Akcije pratila je novinarska grupa koju je vodio Boris Kanazir, a njihovi su radovi dostupni na posebnom portalu.

 Na ovogodišnju temu “Medijske pismenosti mladih” učenici/e su osmislili/e sljedeće projekte:

  • Grupa 1: Sef ekipa, Projekt: SEF
  • Grupa 2: Blank, Projekt: pRIjatelji mladih
  • Grupa 3: Druga perspektiva, Projekt: Druga perspektiva
  • Grupa 4: Hajde da zaviriš, Projekt: Časopis “Hajde da zaviriš”
  • Grupa 5: Tim 5, Projekt: Mislim dakle sudjelujem!
  • Grupa 6: Klikbejteri, Projekt: Crna kronika medijske pismenosti

Kao pobjednički projekt odabran je Časopis “Hajde da zaviriš” grupe Hajde da zaviriš, a biralo ga je Vijeće učenika/ca koje se sastojalo od predstavnika/ca svake grupe. Za realizaciju projekta Grad Rijeka osigurao je 5000 kuna. Grupa Hajde da zaviriš osvojila je nagrade i u preostale dvije kategorije – njihov projekt proglašen je najoriginalnijim, a njihovo sudjelovanje u raspravi najkonstruktivnijim. Za najoriginalniji projekt glasali su svi prisutni u vijećnici, a raspravu su ocijenjivali predstavnici Savjeta mladih Grada Rijeke. Nagrade je osigurao Grad Rijeka u vidu ulaznica za klizalište i personaliziranih šalica.

Kao i svake godine, Udruga Delta će osigurati podršku učenicima i učenicama u provedbi pobjedničkog projekta.

(foto: Marko Laća)