25/11/2015

Održana „Akcija za 5!“ – prijem kod gradonačelnika Grada Rijeke

O AKTIVNOSTI

U Salonu Grad Rijeke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima održao je prijem za pobjednički tim „Akcije za 5!“ te predstavnike Udruge Delta. Manifestacija „Akcija za 5!“ održana je 11. studenog. 2015.g.

„Akcija za 5!“ se ranijih godina održavala pod nazivom Dan akcije. U suradnji s Gradom Rijeka  provodi od 2006. godine kao središnje događanje projekta Mislim globalno, djelujem lokalno, a ove godine održana je po deseti put.

Ove godine tema provedbe Projekta „Akcija za 5!“, bila je Razvoj vještina mladih. Između osam grupa mladih pobijedila je Grupa broj 4 – Ružičasti, s Projektom „Tko zapravo drži vlast u državi? Osnovna ideja projekta je održavanje javne tribine za srednjoškolce (I i IV razredi) s ciljem upoznavanja mladih s politikom te koliko politika utječe na svakodnevni život.

Projekt „Akcija za 5!“ provodi Udruga Delta, a kroz njega mladi imaju priliku razvijati niz vještina potrebnih za osmišljavanje i provedbu projekta kao što su pisanje projekta, planiranje proračuna, prezentacijske vještine, vještine lobiranja u odlučivanja o najboljem projektu i slično.

Podsjetimo, ove je godine na projektu „Akcija za 5!“ bilo uključeno 70 srednjoškolaca iz Rijeke podijeljenih u grupe i raspoređenih u prostorije Gradske uprave. Uz pomoć koordinatora razvijali su projektni prijedlog koji su potom iznijeli pred kolegama na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća. Pobjednički projekt osvojio je, za izvedbu koja je planirana do ožujka 2016., financijsku potporu Grada Rijeke u iznosu od 5.000 kuna, a Udruga Delta pružit će mu stručnu i tehničku pomoć.