14/03/2018

[VOLLUMEN] Održane 3 radionice za učenike o volontiranju

O AKTIVNOSTI

U utorak 13.03.2018. održale smo 3 radionice o volontiranju za učenike škola u Gorskom kotru.

2 radionice održale smo za učenike Srednje škole Delnice za učenike volontere koje vode profesorice Jasminka Lisac i Mirna Bogić. Učenici su imali priliku dobiti dodatne informacije o tome kako osmisliti i provesti volontersku akciju. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 25 učenika. Razvijali su 3 volonterske akcije koje planiraju provesti do kraja školske godine: uređenje učionica u školi, uređenje okoliša oko škole, te čišćenje prirode na Dan planeta Zemlje 22.4.

Održale smo i 1 radionicu za učenike Učeničkog doma Željezničko tehničke škole Moravice. 10 učenika promišljalo je o tome tko su i kakvi su volonteri, te koja su prava i obaveze volontera. Zajedno sa svojom koordinatoricom Gordanom Gerić-Paulić provode volonterske aktivnosti na području grada Moravice i Vrbovskog, npr. sudjelovanje u radu pučke kuhinje.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.