01/03/2017

Održan prvi susret s mladima - Srednjoškolci u dijalogu

O AKTIVNOSTI

U Utorak, 28.veljače 2017.g. održan je naš prvi susret s mladima kroz interaktivno predavanje o strukturiranom dijalogu i izbornim procesima.

Sudionici su imali prilike učiti o procesu strukturiranog dijaloga, politikama za mlade, važnosti aktivnog sudjelovanja u društvu, a kroz interaktivan rad pokazali su vrijedan angažman i zadovoljstvo neformalnim načinom rada pri obrađivanju spomenute tematike.

Susret se održao u dva termina, a sveukupno je sudjelovalo 30 mladih srednjoškolaca i studenata.

U nadolazećem razdoblju očekuju nas još dva susreta s našim sudionicima također kroz radionički tip rada te će imati prilike posjetiti Gradsku Vijećnicu i upoznati predstavnike donositelja odluka i Savjeta mladih što će biti ujedno i prilika da izraze svoje mišljenje, potaknu neke ideje i ukažu na potrebe mladih u našem gradu. Tijekom sudjelovanja u projektu mladima se pruža prilika  za razvijanje građanskih vještine i vrijednosti.

Projekt „Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom“ provodi se uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU, a projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa.