06/05/2011

U Rijeci održane radionice o prikupljanju sredstava i društvenom poduzetništvu

O AKTIVNOSTI

U utorak i srijedu, 3. i 4. svibnja, u Rijeci su održane dvije radionice izobrazbe za predstavnike i predstavnice organizacija civilnoga društva s područja Primorsko-goranske županije na temu „Prikupljanje sredstava“ i „Društveno poduzetništvo“.

Na radionici o prikupljanju sredstava 16 sudionika i sudionica steklo je osnovna znanja i vještine o prikupljanju sredstava te su upoznati s ciklusom prikupljanja sredstava. Također, predstavljeni su različiti izvori sredstava, te vještine i tehnike prikupljanja sredstava.

Radionica o društvenom poduzetništvu imala je za cilj predstaviti društveno poduzetništvo kao oblik djelovanja u zajednici, sagledati mogućnosti, odnosno spremnost organizacija (prisutnih na radionici) na pokretanje poduzetničkih aktivnosti s ciljem razvoja zajednice, upoznati sudionike s osnovnim alatima za razvoj i provedbu poduzetničke ideje te pružiti mogućnost sudionicima da na primjerima/idejama svojih organizacija primjene neke od postojećih alata za procjenu/razvoj poduzetničkih ideja. Radionici je nazočilo je 21 predstavnik/ca organizacija civilnoga društva.

Radionice su vodili Zvijezdana Schulz Vugrin iz udruge SMART i Igor Bajok iz udruge Delta.

Sljedeća radionica izobrazbe u okviru Programa MRRAK održat će se u utorak, 24. svibnja, u Rijeci. Više informacija o radionici bit će dostupno na ovim internetskim stranicama.