03/10/2016

Mladi i donositelji odluka s otoka uče o strukturiranom dijalogu

O AKTIVNOSTI

Tijekom 30. rujna i 01. listopada 2016. god. u Veloj Luci na otoku Korčuli održana je konferencija „Strukturirani otoci“ čiji sudionici su bili predstavnici mladih i donositelja odluka s otočnih područja u Republici Hrvatskoj.
Projekt „Strukturirani otoci“ provodi Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatska, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u razdoblju od 01. lipnja – 31. prosinca 2016. godine. Podršku projektu pružili su Općina Omišalj, Grad Lošinj i Grad Zadar, te Info Zona iz Splita. 
Projekt se provodi u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružaju Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Ovaj projekt ima za cilj ojačati suradnju između mladih i donositelja odluka kao i potaknuti mlade na uključivanje u procese donošenja odluka.
Konferencija je okupila 40 sudionika (30 mladih i 10 donositelja odluka) s različitih otoka u Hrvatskoj. Sudionici su imali prilike upoznati se s procesom strukturiranog dijaloga, raditi na umrežavanju, podijeliti svoja iskustva i sudjelovati u interaktivnim radionicama tijekom kojih su radili na pronalasku adekvatnih rješenja za ključne probleme mladih u njihovim zajednicama.
Tijek konferencije popraćen je snimanjem iz čega će proizaći kratki dokumentarni film. Također, u izradi je priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“ kao materijal za širenje rezultata. Projekt se nastavlja održavanjem sastanaka tijekom mjeseca listopada i studenog na 4 hrvatska otoka, koji su za to iskazali interes. Tijekom sastanaka, sudionici će imati prilike, uz stručnu podršku, izrađivati planove za suradnju s lokalnom zajednicom.
Galeriju fotografija sa konferencije možete pronaći na slijedećem linku:

https://www.facebook.com/delta.udruga/

Više informacija o projektu Strukturirani otoci te o drugim KA3 projektima udruge Delta možete pronaći na našoj mrežnoj stranici: 

Udruga Delta-strukturirani dijalog