07/05/2018

Radionica za školarce volontere u Ravnoj Gori

O AKTIVNOSTI

U zelenilu Gorskog Kotara nalazi se Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora. Nju pohađa oko 120 učenika koji postižu dobre rezultate u svim izvannastavnim aktivnostima. Jedna od njih je i volontiranje u školskom volonterskom klubu, koji vode koordinatorice Marina Crnić i Monika Bajt Stepić.

7.05.2018.g. održale smo radionicu za 9 učenika volonterskog kluba. Učenici su razmišljali o tome koje probleme u svojoj školi bi željeli riješiti, te su smišljali volontersku akciju pomoći u učenju, koja bi počela sljedeće školske godine. Osim toga, učenici su imali priliku utvrditi što volontiranje jest, a što nije, te osvijestiti svoju ulogu volontera.

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.