07/02/2018

Heroji iz susjedstva: podcast s Mijom Rakarić

O AKTIVNOSTI

U veljači naš podcast se seli u Zagreb, gdje je naša volonterka Iva Boneta snimila podcast s Mijom Rakarić, jednom od dobitnica volonterskog Oskara 2017.

Ova studentica prava volontira u udrugama koje se bave ljudskim pravima: Ženska soba, Centar za mirovne studije, Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenog djela i prekršaja. Sudjelovala je i u radu raznih organizacija civilnog društva poput Plavog telefona, Caritasove kuće u Brezovici, pučkoj kuhinji, rehabilitacijskom centru za stres i traumu, Domu za starije osobe Maksimir, Društvu Afrikanaca u Hrvatskoj...

Unatoč određenim tehničkim problemima, Mija se čuje jasno i glasno. Poslušajte što ima za reći o svojim motivima za volontiranje - klik!

Podcast se snima u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.