28/04/2017

Uključi se u projekt Grad mladih 2020

O AKTIVNOSTI

Slušaš muziku, sviraš, pjevaš ili pak redovito posjećuješ koncerte i festivale? Voliš gledati serije i filmove, možda čak i ići u kino? Tu i tamo odeš i u kazalište i na izložbe? Čitaš knjige (ili samo naslove i podnaslove u novinama)? Želiš s prijateljima organizirati izložbu mladih umjetnika ili izvesti performans na Rječini? Čuo/čula si da Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture 2020. godine ali ne kužiš što to točno znači za tebe i kako se uklapa u tvoje planove? 

Osnaži Rijeku kao europsku prijestolnicu kulture, pridruži nam se u projektu Grad mladih 2020 i saznaj kako možeš sudjelovati u osmišljavanju projekata, nauči povući sredstva za ostvarenje svojih ideja, pronađi partnere za provođenje ideje u djelo, aktivno se uključi u svoju zajednicu i upoznaj ekipu koja stoji iza EPK 2020.

Na jednom mjestu dobit ćeš više informacija o programu Rijeka 2020, ulozi mladih u kreiranju programa, mogućnostima za financiranje i realizaciju ideja koje ti se motaju po glavi, oblikovanju projektnih ideja u projektne prijedloge te mogućnost suradnje s predstavnicima Grada, Županije, Agencije EPK 2020 i drugim dionicima u kulturi.

Budi i ti dio Europske prijestolnice kulture 2020! 

Projekt zajednički provode udruge CTK Rijeka, Delta i Kombinat, koje imaju dugogodišnje iskustvo u realizaciji projekata, organizaciji kulturnih događanja, suradnji s donositeljima odluka i, što je najvažnije, pronalaženju načina da ostvare svoje ideje. To ćemo kroz program rada, koji smo zamislili kao neformalnu razmjenu znanja, iskustava i vještina, pokušati prenijeti na sve sudionike.

Program će se odvijati u dvije faze:

FAZA 1 – 10. do 12. svibnja - trodnevna intenzivna radionica o pojmovima ključnim za pisanje i provedbu projekata, procesu donošenja odluka i načinima uključivanja u te procese, programu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i mogućnostima sudjelovanja u njemu, kao i u ostalim europskim programima

FAZA 2 – svaki utorak od 16. svibnja do 13. lipnja - mentoriranje tijekom kojeg će se najbolje ideje nastale na trodnevnoj intenzivnoj radionici pretvarati u projektne prijedloge koji se mogu prijaviti na natječaje za financiranje

Prijave putem prijavnice (s detaljnim programom) su otvorene do nedjelje, 7. svibnja 2017. u 23:59. U projektu mogu sudjelovati mladi od 15 do 30 godina, a za sudjelovanje nisu potrebna prethodna znanja i iskustva. Sudjelovanje u svim aktivnostima je u potpunosti besplatno za sve sudionike, a organizator pokriva putne troškove za sudionike koji dolaze iz udaljenijih dijelova okolice Rijeke. 

 

Projekt Grad mladih 2020 financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+.