01/07/2015

Održana izborna i tematska Skupština Mreže mladih Hrvatske

O AKTIVNOSTI

Izborna i tematska Skupština Mreže mladih Hrvatske, čija je Delta članica, održavala se od 27. do 29. ožujka 2015. godine u Rijeci.

Tema Skupštine je bila Govor mržnje na internetu, a kao nastavak aktivnosti Mreže u tom području i njezinom sudjelovanju u kampanji Ne mržnji! U Rijeci smo radili na pozicijskom dokumentu: Govor mržnje na Internetu i ostali oblici online nasilja. Pozicijski je dokument usvojen te sada predstavlja službeni stav Mreže u daljnjem djelovanju i zagovaranju unutar ovog područja.

Na skupštini smo također dobili i nove punopravne članice MMH koje sada mogu sudjelovati u donošenju odluka i kandidirati se u tijela Mreže. To su: AEGEE Zagreb, Buđenje sa Šolte, Cinaz iz Zadra, Academico iz Slavonskog Broda te Mladi u EU iz Šibenika. Također, dobili smo nekoliko novih organizacija članica koje su sada u statusu kandidatskog članstva, a to su: Europski dom Dubrovnik, Korak iz Pule, Outward Bound, Radio Student te Ri Rock. Primanjem ovih organizacija, naše je članstvo postalo još raznolikije i rasprostranjenije, a broj udruga članica MMH je porastao na 73.

Također smo usvojili novi Statut organizacije koji je usklađen s obvezama koje proizlaze iz novog Zakona o udrugama.

Konačno, izabrano je i novo vodstvo Mreže mladih Hrvatske. Novi predsjednik je Karlo Kralj, dugogodišnji Mrežin aktivist i dosadašnji član Upravnog odbora. Novi stari potpredsjednik je Sven Janovski iz Zelene akcije, te smo dobili i tri nove članice Upravnog odbora: Ria Bilić iz Volonterskog centra Zagreb, Gabrijela Martić iz Hrvatskog debatnog društva te Dunja Kučinac iz Kulturtregera.

Deltini delegati na Skupštini bili su Marko Laća i Maja Uršić Staraj.