28/01/2011

Najava radionica „Pisanje prijedloga projekta“ za udruge u Poreču i Ročkom Polju

Udruge Delta i SMART iz Rijeke pozivaju sve zainteresirane predstavnike i predstavnice udruga građana s područja Istarske županije na radionice na temu „Pisanje prijedloga projekta“.

Radionica u Poreču održat će se u u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Aldo Negri 5, u srijedu, 9. veljače, od 10:00 do 16:00 sati.

Radionica u Ročkom Polju održat će se u dvorani Stare Škole u Ročkom Polju, Ročko Polje 2, u četvrtak 10. veljače, od 10:00 do 16:00 sati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a više informacija o radionici i načinu prijave moguće je dobiti na internetskim stranicama programa www.mrrak.info ili na broju telefona udruge SMART 051/332-750. Rokovi za prijavu na radionice su 04. veljače (Poreč), odnosno 07. veljače 2011.g. (Ročko Polje).

Cilj ovih radionica je predstaviti standardnu strukturu izrade prijedloga projekta i postići elementarnu razinu uvježbanosti sudionika u određivanju i formulaciji problema, cilja, metoda i sažetka projektnog prijedloga.

Sudionici će naučiti osnovne korake planiranja i pisanja kvalitetnog prijedloga projekta. Vježbanjem pisanja projekata sudionici će unaprijediti svoje vještine iz područja pisanja projektnih prijedloga koje će moći koristiti u daljem radu unutar svojih organizacija.

Održavanje ovih radionica dio je provedbe programa MRRAK (Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta organizacija civilnog društva u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji) kojeg provode udruge SMART i Delta iz Rijeke i Pokretač iz Korenice. Program se provodi u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dio je „Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini“ koji se provodi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Cilj Programa je pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.