20/04/2018

Održana radionica o volontiranju u OŠ Malinska-Dubašnica

O AKTIVNOSTI

U srijedu 18.04.2018. godine od 10:20 - 11:50h 16 učenika OŠ Malinska-Dubašnica imali su priliku utvrditi i povećati svoje znanje o volontiranju.

Pričali smo o tome što volontiranje jest a što nije, promišljali kakve to osobine ima idealan volonter, te pokušali razlikovati prava od obaveza volontera. Radionici su prisustvovale i koordinatorice volontera, psihologinja Matea Mrakovčić Kosić, pedagoginja Ivana Bonifačić i učiteljica hrvatskog jezika Simona Šamanić, koje spremaju osnivanje školskog volonterskog kluba i razmišljaju o prvim volonterskim akcijama s učenicima.

Članak o radionici možete pročitati i na stranicama OŠ Malinska-Dubašnica, koji pišu: "Iako su učenici naše škole često uključeni u volonterske akcije, a da toga zapravo nisu niti svjesni, edukacijom i osvješćivanjem svakako možemo postići još veću uključenost i pokretanje različitih akcija na inicijativu samih učenika."

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.

1. Matea Mrakovčić Kosić

2. Simona Šamanić