10/05/2018

Održane radionice za školske volontere OŠ Omišalj

O AKTIVNOSTI

U OŠ Omišalj školski volonterski klub pod imenom "Školski anđeli" djeluje već 2 godine pod vodstvom Petre Naranđe. Učenici su uključeni u brojne volonterske aktivnosti: pomoć u učenju, čišćenje okoliša... Dok školski volonterski klub broji preko 30 đaka, mi smo održale radionice za njih 17: 7 u Područnoj školi Dobrinj (24.04.2018.g.) i 10 u osnovnoj školi u samom Omišlju (10.05.2018.g.).

Učenici su tako imali prilike provjeriti svoje znanje iz sljedećih tema: što volontiranje (ni)je, koja su prava i obaveze volontera i gdje se to sve može volontirati. Isto tako, učenici su zajednički promišljali o tome kakve osobine treba imati jedan "pravi" volonter, te su svoje ideje predstavili preko plakata.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.